Historien om Sneakerzone

Sneakerzone har i løbet af et enkelt år opstartet og efterfølgende opskaleret virksomheden. Bag succesen står to unge brødre fra Odense, der begge nu går all-in for at forfølge iværksætterdrømmen. 

I dette indlæg får du historien om tilblivelsen af Sneakerzone, fortalt af de to stiftere, Dan og Nam Dinh. 

"Vores forældrenes stue er fyldt med skoæsker. Enhver centimeter i rummet er udnyttet til opbevaring". 

Sådan ser maskinrummet ud her hos Sneakerzone, som de to brødre, Dan og Nam Dinh, har skabt sammen. På Sneakerzone forhandles der sjældne og eksklusive sneakers såsom Yeezy, New Balance, herunder den ultrapopulære New Balance 550Jordan 1Nike Dunk m. fl. 

“Vi har siden starten sendte langt over 2.000 sneakers afsted til danske sneaker entusiaster. Særligt i forbindelse med Black Friday i 2021, oplevede vi stor interesse siger Nam, den yngste af de to brødre, og fortsætter:

“Vores forretning har i den grad taget fart, og målet for 2022 er at fordoble salget. I månederne januar-april 2022 har vi allerede solgt fire gange så mange sneakers, som samme periode sidste år - hvilket er ret vildt, synes vi”. 

Ideen opstod på skolebænken under COVID-19


Brødrene har altid haft en forkærlighed for sneakers. Før Sneakerzone blev etableret, handlede brødrene med sneakers privat. Ved at holde øje med officielle retailers af sjældne sko blev ekstraordinære sneakers købt og herefter solgt videre til andre “sneakerheads”. 

Ligesom så mange andre gymnasieelever blev Nam’s tilværelse vendt på hovedet, idet corona lukkede det danske samfund ned. Derfor skulle han nu følge undervisningen fra hjemmet - men fokus var på sneakers, og ikke lektier, fortæller Nam:

“Jeg må nok indrømme, at der ikke blev lavet det store i forhold til skole og lektier, mens jeg var hjemsendt under corona. Det meste af tiden foregik jo bag en skærm - og der havde jeg så muligheden for at udforske vores sneaker projekt”.

“Samtidig brugte jeg SU’en på at investere i nyere og federe produkter til sortimentet, hvilket helt klart har været en drivende faktor bag den succes, vi lige nu oplever”, forklarer den 18-årige iværksætter, som blev færdiguddannet fra gymnasiet i sommeren 2022.

Fra lager i forældrenes stue til ægte lager og udbetaling af løn


“2022 bliver året, hvor vi forhåbentligt endelig kan komme ud af vores forældres stue og finde os et rigtigt lager til opbevaring af vores produkter. Samtidig håber vi også på at kunne udbetale lidt løn til os selv, nu hvor vi ikke kan trække på SU'en. Indtil nu har vi investeret alt direkte til videreudvikling af forretningen”. 

“Men vi er jo to iværksættersjæle, og penge i form af løn er derfor ikke ligeså vigtigt, som det er at se vores forretning tage fart og have en masse glade kunder. Vi har mange planer på tegnebrættet, og med en masse hårdt arbejde er jeg sikker på, at vi kommer til at indfri mange af vores mål i år”, siger Dan.