Hvad koster Yeezy sko?

Hvad koster Yeezy sko egentlig, og hvordan giver de dyre videresalgspriser overhovedet mening? De spørgsmål vender du og jeg sammen i dette blogindlæg, hvor du forhåbentligt vil blive klogere på Yeezy på videresalgsmarkedet.

Men først — en introduktion.

Yeezy gennem tiden

De fleste tænker nok på samarbejdet mellem Adidas og Kanye West, når man snakker om Yeezy sko, plus at det er nogle af de dyreste sneakers du kan købe. Det giver også god mening, for det er stort set de eneste, som man med en gennemsnitlig indtjening kan komme tæt på at købe.

Kanye, også kaldet Ye og Yeezy, har dog lavet sneakers med store brands længe før han teamede up med Adidas.

Her er en kort historie.

Ekstremt limited arbejde med Nike

Ye´s første sneaker-collab var med Nike, da hans første album “The College Dropout” kom ud. På et ukendt tidspunkt mellem 2005 og 2006 kom den første Nike Air Max 180 med Ye´s bjørnemaskot ud. 

Only 5 Pairs of the Kanye West x Nike Air Max 180 Exist... This Collector  Has 2 Pairs | The Sole Supplier

Sammen med Nike har Ye lavet flere koncept- og samplemodeller, som aldrig er blevet til mere end meget små kollektioner.

De mest kendte sko fra tiden med Nike vil uden tvivl være Nike Air Yeezy 2 fra 2014, som også blev rapperens sidste samarbejde med den ikoniske sportsweargigangt.

Adidas Cutting Ties With Kanye West Could Boost Sales at Nike: Analyst

Fra Nike til Adidas

Fra det forfaldne samarbejde med Nike — plus nogle små collabs med Bape og Reebok — opstod det Yeezy brand som vi bedst kender det i dag.

Kort tid efter samarbejdet med Nike afsluttede landede den første af de Yeezy sko Adidas skulle producere.

Den første der ramte butikkerne var Yeezy Boost 750. En futuristisk high-top sneaker med en sål man ikke havde set før dengang. Den ikoniske Boost sål.

Model nummer to er en af de mest eftersøgte, ikoniske og dyreste sneakers du kan få fingrene i i dag, som bærer navnet Yeezy. Den første Yeezy Boozt 350 også kaldet Turtle Dove.

Turtle Dove var det første store skud Yeezy Danmark mærkede, og skoen fik folk til at lægge sig i kø i dagevis foran enhver sneaker store der havde skaffet skoen. 

The History of the adidas Yeezy Boost 350 "Turtle Dove" - Boardroom

And the rest is history

Siden Yeezy ramte Danmark er brandet og samarbejdet kun vokset, indtil det for nyligt brændte fuldstændig sammen.

Nogle af de mest mindeværdige modeller har vi samlet her.

Yeezy Slide

Den minimalistiske og ikoniske Yeezy slide ramte markedet for første gang i December 2019. Yeezy slide er nok en af de mest prisvenlige sko adidas har lavet med Ye, hvilket har været medvirkende til, at sandalen er blevet revet af hylderne, gang på gang.

Det fede ved designet er minimalismen og det klassiske touch der clasher med nytænkning i materiale og sål.

Yeezy slide er en klar favorit hos Sneakerzone, og hos vores kunder.

Find et par her.

Yeezy Foam Runner

Denne model er totalt “love it or hate it”. Yeezy foam runner kom ud første gang året efter Yeezy slide, i 2020. Yeezy Foam var startskuddet til nogle af de mest eksperimentelle modeller vi har set fra samarbejdet.

Det er grunden til at skoen har været så omdiskuteret. Nogle hader skoen for ikke at være anvendelig nok, men vi hos Sneakerzone elsker den for at være helt sin egen.

Se vores eksklusive udvalg af Yeezy Foam her.

Yeezy 700

Her er der tale om en sko der har haft sit eget liv, og som uden tvivl bliver en ægte klassiker. Yeezy 700 har både en V1, V2 og V3 model. Alle versionerne taler til os på hver deres måde, men med det samme DNA.

Vores favorit er den klassiske Wave Runner, som også er en af de dyreste sneakers i den linje.

Se det brede udvalg her.

Hvad koster Yeezy sko - meningen bag priserne

Efter Yeezy og Adidas stoppede samarbejdet har Adidas meldt ud, at de forventer at tabe en milliard USD i omsætning i 2023.

Hvilke sko Adidas skal tjene de penge på er stadig ikke til at spå om. Udsagnet siger dog noget om hvor stor en del af Adidas’ brand Yeezy har været, på de blot 8 år samarbejdet har stået på.

Priserne fra producenten

Ye´s mening med at producere sneakers har altid været, at alle skulle kunne få fat i et par Yeezy.

Det lader også til at det har været lige netop alle der ville have fat i et par, for skoene er blevet revet af hylderne, hver eneste gang der har været et release.

Kunderne der har været så heldige at få et par Yeezy slides har ikke skulle af med nær så meget, som man skal på videresalgsmarkedet.

Du kunne få et par 

700 DKK Yeezy Slide

1600 DKK Yeezy 700

1700 DKK Yeezy Boost 350

800 DKK Yeezy Foam Runner

Den slags priser kan vi nok godt vinke farvel til, nu når samarbejdet er afsluttet, og Yeezy brandet står i modvind.

Videresalgsmarkedet

Skoene er blevet revet af hylden, og en masse mennesker står uden et par Yeezy. Hvad betyder det?

At efterspørgslen er langt større end udbuddet.

Og når efterspørgslen på skoene er så enorm vil der altid være muligheder for ærlige virksomheder, private samlere og desværre også snydere og bedragere, til at tjene penge.

Nogle af grundene til at Yeezy sneakers koster nær det dobbelte — og nogle gange langt mere — kan du finde her.

Behandling af sikkert videresalg 

At Yeezy skoene bliver solgt videre ville man aldrig komme udenom. Derfor er det vigtigt for sneakerbutikker som os, at give dig et sikkert sted at købe skoene, så du ikke bliver snydt.

Verificering af at skoen er ægte 

At skoen er ægte er det vigtigste vi skal sørge for som udbydere af sjældne og eksklusive sko. Det er desværre også det, som de fleste mennesker bliver snydt på, når de køber fra private personer. Hos Sneakerzone er alle vores produkter 100% ægte. Alt bliver verificeret når det kommer i vores varetægt, og når vi sender det videre til dig.

Udbud og efterspørgsel 

Udbuddet af Yeezy sko rækker ikke til efterspørgslen. Det hæver værdien af de sko adidas har lanceret med Ye gennem de seneste 8 år. Det er simple markedstilstande, som man kan blive nødt til at følge som sneakersamler og virksomhed.

Drift af virksomhed 

Som virksomhed og samler kommer man ikke udenom, at der skal drives en forretning. Vi er nødt til at tjene flere penge end vi bruger på at skaffe sneakers, for at vi kan tilbyde dig det store udvalg, med så stor en sikkerhed som vi gør. 

Sjældenhed 

Jo sjældnere en sko er, jo mere vil den stige i pris. For eksempel kan man ofte se, at de helt store størrelser er dyrere, da de er sværere at få fat på. Det er fordi der ofte ikke bliver produceret lige så mange i den ende af spektret. På samme måde — og endnu vildere — fungerer det med de helt store og ikoniske sko, som for eksempel Turtle Dove, der fik Adidas/Yeezy til at eksplodere. Har du et par af dem, fra første omgang, så sidder du på en guldmine.

Afrunding

Desværre kan man ikke give nogle præcise priser på hvad et par Yeezy koster på videresalgsmarkedet. Det eneste man kan kigge på er estimater, grundet et bevægende og hurtigt marked.

Du er velkommen til at kigge på vores kæmpe udvalg af eksklusive og sjældne Yeezy sko her.

Alle vores sko er verificeret af eksperter, og gennemtjekket ved afsending. 

Vi prismatcher alle vores konkurrenter, så du ikke skal betale mere end du behøver.