Hvordan udvider man sine sko, uden at få ondt i fødderne?

Hvor mange har ikke prøvet at købe et par nye sko. Du tager dem på og prøver at gå dem til hurtigt, men det ender bare med sår og vabler. Det kan virke umuligt at udvide sko i bredden, og man bliver bare mere og mere frustreret. Man mister lysten til at bruge sine nye sko.

Hvis det lyder lidt for bekendt for dig, så er der gode nyheder at hente i det her blogindlæg. Læs videre for at finde ud af hvordan man udvider sine sko, og hvilket værktøj du skal bruge.Udvidelse af sko er et emne som ikke mange taler om. Mange der køber nye sko hos os køber sko i læder, såsom Adidas Forum og Superstars. Det vil sige at der er mange der har problemer med at udvide sine sko, udvide sko i bredden og at gå dem hurtigt til.

Og vi kan godt forstå din frustration. Du vil gerne bruge dine nye sko, og gerne nu. Her er hvad du skal gøre.

Du skal bruge en skoblokker

Brug en skoblokker til udvidelse af sko

Hvad er det? Et værktøj til udblokning af sko, som du putter ned i skoen. Du har måske set skoblokke der ligger i butikkerne før. Den bruges til at udvide sko i bredden og til at gøre dem mere behagelige at gå i, uden at du skal gå dem til.

Skoblokke er nok det mest effektive værktøj til at udvide dine sko. Blokning af sko er heller ikke svært. Se eventuelt en hurtig video på Youtube, inden du bruger skoblokke.

Hvilke sko kan du bruge en skoblokker på?

Du kan teknisk set bruge skoblokke på alle sko og sneakers, det er dog ikke på alle sko det har en effekt. Lædersko er et godt eksempel på hvor du kan bruge skoblokke. Læder er et levende materiale. Ofte kan lædersko virke stramme og ubehagelige første gang du tager dem på. Det hjælper en skoblokker på.

Kan blokning af sko ødelægge mine lædersko?

Der findes mange forskellige måder, nogle bedre end andre, at udvide sko på. Blokning af sko er dog en af de mest naturlige og ufarlige.

skoblokke er et simpelt værktøj, som er lavet til lige netop udvidelse af sko. Du finder ikke en metode der er mere sikker og afprøvet.

Kan man gøre det forkert?

Ja, det kan du egentlig godt, men hvis dine sko tager skade eller går i stykker, så har du ikke været opmærksom på hvordan en værktøjet skal bruges, overhovedet. Jeg fristes til at sige, at du kun kan ødelægge dine sko med en skoblokker hvis du virkelig gerne vil det.

Inden du bruger en skoblokker

Hvis du aldrig har brugt én før, så anbefaler vi dig at gå igennem de her punkter, for at blive klogere på hvordan du skal gøre, og hvad du ikke skal gøre.

Research:

Der findes utroligt mange forskellige typer af skoblokke, som alle passer til forskellige anvendelsesområder.

Vær sikker på at du vælger den rette skoblokker til dine sko.

Test den af:

Hvis du lige har købt et par nye sko, og du skal have dem udvidet, så sørg for at have prøvet værktøjet af forinden. Mange af vores sko er sjældne, og nogle gange dyre. Det ville være ærgerligt at ødelægge dine nye sko, fordi du ikke tog dig tid til at prøve din skoblokker af først.

Brug din skoblokker på et par af dine andre sko først. Lær hvordan du indstiller værktøjet. Når du føler dig sikker, så kan du bruge det på dine nye sko.

Spørg til råds:

Hvis det er nødvendigt kan du altid spørge andre til råds om hvordan man kan udvide sine sko med skoblokke.

Der findes både videoer på Youtube, og du kan altid spørge hos din lokale skobutik.

Hey, du kan endda give os et kald, hvis du har lyst

Fordelene ved at bruge skoblokke

Skoblokke, også nogle gange kaldet skotræer, duer ikke kun til at udvide dine sko.

Der findes forskellige former for skoblokke og skotræer, som alle kan forskellige ting.

Undgå creases og revner

Udover at udvide dine sko kan du også bruge skoblokke til at undgå creases og revner i dine lædersko.

Forstil dig det her. Du går rundt i dine sko en hel dag. De udvides og strækkes. Materialet giver sig.

Men hvad sker der så, når materialet får lov at slappe af? Når udvidelsen falmer kan der komme creases og revner i læderet. Lidt ligesom hvis du hiver vildt meget i en t-shirt. Den bliver aldrig helt den samme igen.

Det kan du undgå ved at sætte skoblokke i dine sko når du ikke bruger dem. På den måde forbliver din sko og dens materialer i den position, som de er lavet til at være i. Du undgår at materialet revner, fordi at skoen forbliver let udvidet, som om der var en fod i dem.

Undgå fugt og lugt

Skoblokke der er lavet ud af træ kan hjælpe din sko med at have et længere og sundere liv.

Træ er et levende og åndende materiale. Når du stikker skotræer ned i dine sko, efter en lang og aktiv dag, så hjælper træet din sko med at affugte.

Du sørger for at dine sko har et godt levemiljø, og undgår at de kommer til at lugte.

Dine sko lever længere

Ved at have skoblokke i dine sko imens du ikke har dem i brug sørger du for, at dine nye sko har et langt længere liv, end de normalt ville have.

Hovedsageligt på grund af de grunde der står ovenfor her.

Skoblokke er derfor ikke kun gode til at udvide dine sko og gøre dem behagleige at gå i - de er også lavet til at give skoen et længere og pænere liv.

Andre metoder til at udvide sko på

Udover skoblokke vil du finde mange andre metoder og råd til at udvide dine sko.

For eksempel alle mulige metoder der anvender varmt, eller endda kogende vand, noget med kartofler osv.

Vi anbefaler ikke at du begiver dig ud i den slags. Vi anbefaler at du bruger det værktøj der er beregnet til udvidelse af sko, og ikke husmortricks, som du ikke kan kontrollere lige så godt.

Varmepåvirkning og for meget væske over lang tid kan skade dine sko, hvis du ikke får dem tørret ordentligt - lad være med at kaste dig ud i det.

Udover skoblokke kan man få spray til udvidelse af sko, men den letteste og sikreste metode vil altid være en skoblokker.

Virker en skoblokker ikke?

Hvis du før har prøvet at bruge en skoblokker uden virkning, så kan det være at du har købt for små sko.

De fleste mærker varierer i deres størrelser. Det vil sige at en Adidas str. 43 føles anderledes end en Nike str. 43.

Kig på en størrelsesguide inden du køber nye sko - du kan finde størrelsesguides til alle de sko vi forhandler under “ofte stillede spørgsmål” her.

Spørg Sneakerzone

Hvis du skulle blive i tvivl om hvordan du kan tage dig af dine sko, hvordan du udvider dem eller hvilken størrelse du skal vælge, så kan du altid tage fat på os.

Vi sidder klar og svarer på alle dine spørgsmål om sneakers. Tak fordi du læste.